• Vrijwilliger

Nagels lakken op maandagmiddag met vrijwilliger Betty

Dit is Betty! Vanuit de buurtvereniging kwam ze zo’n 1,5 jaar geleden als vrijwilliger op onze locatie Engelsbergen terecht. Elke maandagmiddag komt ze trouw naar de huiskamer op de derde verdieping. Op dat moment beter bekend als de nagelsalon.
 

Als de mensen blij zijn en het fijn vinden dat je er bent. Dat maakt gelukkig!

Vroeger verpleegkundige, nu vrijwilliger bij Vitalis

“Elke week komen er tussen de 3 en 8 mensen om hun nagels te laten verzorgen, vijlen of lakken. Sommige dames zijn tevreden met een kleine touch-up, anderen dagen me uit om hun nagels te versieren met nailart. Qua kleuren is er keuze genoeg. En wil ik een nieuw kleurtje? Of is er iets op? Ik hoef maar een appje te sturen en het wordt gehaald.”

Op de vraag of er alleen vrouwen komen, antwoordt Betty: “vorige week was er toevallig een man! Die zat hier gewoon de krant te lezen. Hij vroeg me of ik zijn nagels ook kon vijlen. Geen probleem natuurlijk. Als je wilt doe ik er ook nog een kleurtje op, zei ik. Dat hoefde nét niet. Maar hij vond het wel heel fijn!”

Naast dat Betty zich inzet als vrijwilliger door nagels te lakken, doet ze mee aan de pilot ‘vrijwilligers inzetten bij zorgtaken’.

“Vroeger ben ik verpleegkundige geweest. Toen ik werd gevraagd voor deze pilot, was ik meteen enthousiast. Ik vind het mooi om mezelf nuttig te maken, zeker nu met de krapte in de zorg. Je betekent ook nog iets voor de mensen én haalt er zelf voldoening uit. Dat vind ik sowieso het mooiste aan vrijwilligerswerk."

Vrijwilliger worden bij Vitalis?

Heb je een paar uur per week over en wil je die zinvol invullen? Kom dan als vrijwilliger bij Vitalis werken en lever een waardevolle bijdrage aan het leven van ouderen.

Betty en 2 vrijwilligers coördinatoren