Innovatie

Vitalis innoveert

Wij vinden het belangrijk om de juiste zorg te bieden. Nu en in de toekomst. De komende jaren krijgen we te maken met dubbele vergrijzing: er komen steeds meer ouderen bij en ze worden ook steeds ouder. Tegelijkertijd is er krapte op de arbeidsmarkt, zeker in de zorg. Daarom zetten we vol in op innovatie, zodat jij als medewerker werk kunt blijven doen dat gelukkig maakt.

Daarnaast willen we het werk ook leuker maken. Bijvoorbeeld met innovaties als zelfroostering. 

Een medewerker van Vitalis met een VR bril

Innovatie centraal

Wij geloven dat nieuwe technologie├źn ons helpen om n├│g beter te doen wat ertoe doet. In de praktijk zien we dat dit ook echt zo is. Daarom neemt innovatie in onze vormen van zorg en welzijn een centrale plek in. We innoveren voortdurend. Daarbij gaat het niet alleen om nieuwe technologie├źn, maar ook om fysieke hulpmiddelen zoals een druppelbril. Dankzij innovaties kun jij op een veilige, persoonlijke en warme manier zorg en welzijn blijven bieden.

Het doel van innoveren
Met onze innovaties hebben we 2 doelen voor ogen. We willen:

  • Dat ouderen zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven houden. Dit draagt bij aan onze ambitie: de kunst van gelukkig ouder worden.
  • Jouw werk makkelijker maken. Als je werk fysiek minder zwaar is en de werkdruk en stress lager worden, krijg jij meer werkplezier.

Zelfroostering

Hoe zetten we innovatie in om het werk van medewerkers leuker en makkelijker te maken? Op een aantal locaties testen we met zelfroostering. Als medewerker geef je zelf aan op welke dagen en uren je beschikbaar bent. Je geeft ook aan wanneer je per se n├ş├ęt wilt werken, zodat je gebruik kunt maken van je recht op onbereikbaarheid. Je hoeft daarbij geen rekening te houden met vaste diensttijden. Zo zorg jij voor een perfecte werk-priv├ębalans. 

Om jou te kunnen garanderen dat je ook ├ęcht vrij bent als je niet beschikbaar bent, zetten we technologie in. Zijn er openstaande diensten door af- of ziekmeldingen? Dan vult robot Rob Otmans deze in door te kijken naar de beschikbaarheid van de Vitalis-collegaÔÇÖs die w├ęl beschikbaar zijn.

Tijdens de testperiode beoordelen we hoe zelfroostering in de praktijk werkt. Uiteindelijk willen we dit binnen de hele organisatie inzetten.

Twee medewerkers kijken op hun werktelefoon om hun rooster in te vullen

Medewerkers delen innovatieve idee├źn

Regelmatig organiseren we bijeenkomsten waarbij innovatie centraal staat. Tijdens deze bijeenkomsten kun jij als medewerker z├ęlf idee├źn inbrengen. Verpleegkundige Michael stelde voor om nachtbrillen te gebruiken om de nachtdienst vitaler door te komen. Inmiddels heeft een aantal enthousiaste collega's de nachtbril getest. De eerste resultaten zijn positief! 

Innovatieraad

Bij Vitalis hebben we een eigen innovatieraad. Deze raad geeft Vitalis en de directie advies over de inzet van innovatie binnen onze organisatie. Je hebt als medewerker dus direct invloed op innovatie binnen Vitalis. Elk kwartaal komt de innovatieraad bij elkaar. 
In de innovatieraad zitten professionals uit onze hele organisatie:

  • (Wijk)verpleegkundigen
  • Verzorgenden IG
  • Managers
  • Leden van de cli├źntenraad
  • Leden van het innovatieteam
  • Medewerkers van ondersteunende diensten

Samen technologie├źn onderzoeken

Succesvol innoveren doen we samen met jou en ouderen. Zij onderzoeken en testen nieuwe oplossingen. Voordat een zorgtechnologie Vitalisbreed wordt ingezet, starten we met een proeftuin bij een aantal locaties. Als Vitalis-medewerker denk en test jij actief mee. 

Zo toetsen we samen wat het effect is van een nieuwe zorgtechnologie op het zorgproces en welke ICT-ondersteuning hiervoor nodig is. Voegt een innovatie waarde toe aan het leven van ouderen doordat de zorg voor hen beter en veiliger wordt? En wegen de voordelen op tegen de (eventuele) nadelen? Dan voeren we de innovatie door binnen Vitalis. Hiermee komt onze ambitie ÔÇô de kunst van gelukkig ouder worden ÔÇô weer een stap dichterbij. 

Werk doen dat gelukkig maakt?

Bekijk onze vacatures! Of doe de Matchmaker en ontdek in enkele stappen of Vitalis bij jou past.

Op de hoogte blijven?

Maak een job alert aan en ontvang de nieuwste vacatures in je inbox.