Mini-symposium over 'Gaming in de ouderenzorg'

Zaterdag 16 maart 14.00 - 17.00

We bekennen kleur, de toekomst roept!

We zijn elke dag bezig met een groeiend aantal geweldige mensen om ouderenzorg ‘buiten de lijntjes’ in te kleuren. Er is enorm veel beweging en er zijn vele nieuwe mogelijkheden. We weten één ding zeker: werken in de ouderenzorg is nooit kleurloos en saai! Daar maken we jou graag deelgenoot van.

Daarom organiseren we in de Week van Zorg en Welzijn, op zaterdag 16 maart een ‘kleurrijk mini-symposium’. We hebben Joost Hermans van Game Solutions Lab gevraagd als key-note spreker iets te vertellen over ‘gaming’ om ouderen gelukkig te maken. Ook is er gelegenheid om een kijkje te nemen in ‘het lab’, in Ria's Escape Room en bij diverse demo’s.

Programma:

13.30 - 14.00 Ontvangst met koffie & thee

14.00 - 15.00 Ronde 1: Seminar  over 'Gaming' door Joost Hermans van Games Solutions Lab

14.00 - 17.00 Mogelijkheid om deel te nemen aan Ria's Escape Room (op inschrijving) en de games meteen zelf te ervaren!

15.30 - 16.30 Ronde 2: Seminar over 'Gaming' door Joost Hermans van Games Solutions Lab (hetzelfde seminar als seminar ronde 1)

Locatie:

Vitalis Brunswijck

Generaal Bradleylaan 1

5623 KM, Eindhoven (tegenover Winkelcentrum Woensel)

Schrijf je in!

Over keynote spreker Joost Hermans 

Vaak wordt gezegd: "Als je maar gezond bent, dan ben je gelukkig". Niets is minder waar. Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die gelukkig zijn, juist een gezonder leven hebben. Maar hoe help je mensen om gelukkig en gezond te zijn? Daar zet &happy 'spel' voor in. Iedereen houdt van spelen. Of je nu graag voetbalt, een potje patience speelt of het liefst elke avond 'De Slimste Mens' kijkt. In deze keynote leer je hoe je spelprincipes inzet om mensen gelukkig te maken en het gedrag van mensen op een positieve manier beïnvloedt. Bijvoorbeeld hoe je spel kan gebruiken om een goed gesprek aan te gaan. Maar ook hoe je met een spel de sociale netwerken van ouderen kan versterken en hoe de Escape Room zorgprofessionals traint in het geven van meer persoonsgerichte zorg.

Joost Hermans werkt als socioloog en conceptontwerper bij Game Solutions Lab en &happy. Hij zet spelprincipes in om te werken aan oplossingen van actuele (sociale en maatschappelijke) uitdagingen.

Over Ria's Escape Room

&happy ontwikkelt games en apps om waardevolle interacties en gedragsveranderingen te realiseren. Samen met partners zetten zij games en apps in om te leren wat medewerkers en cliënten belangrijk vinden en waar ze gelukkig van worden. Zo ook met Ria's Escape Room, waarin zorgmedewerkers op een speelse manier leren hoe ze de persoonlijke zorg kunnen leveren die bij Ria past. Met behulp van vragen op het ECD en aanwijzingen in de kamer, halen spelers waardevolle en persoonlijke informatie op die bijdragen aan het geven van deze zorg. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit kleurrijke mini-symposium. Wij garanderen dat het álles behalve kleurloos & saai wordt! Deelname is gratis, en neem vooral ook een extra gast mee uit de zorg! Schrijf jullie wel even in.


Schrijf je in!

Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›