ZZP'er Nancy aan het woord
"Ik heb me ingeschreven als zzp-er bij de Kamer van Koophandel!"

Ik werkte in een kledingzaak. In een impulsieve bui heb ik mijn baan opgezegd, ik had nog niets anders. Mijn zoontje Joep (11) heeft een stofwisselingsziekte dus ik was bekend met complexere zorg. Ik zag die meiden bij ons over de vloer komen, dat zag ik mij ook wel doen. Niet met kinderen, maar wel met volwassenen/ouderen.

Toen heb ik me laten omscholen, eerst de verkorte helpende opleiding en aansluitend de verkorte IG-opleiding. Daarna ging ik werken bij een thuiszorgorganisatie. Via via kwam er een zorgvraag op mijn pad van een man met een complexe zorgvraag. Ik ben bij hem een kop koffie gaan drinken en voelde een enorme klik. Toen kwam de ommezwaai. Dit is de zorg die ik wil bieden. Kwalitatieve goede zorg die écht afgestemd is op de wensen en behoeftes van de cliënt.

"De dag erna heb ik mijn ontslag ingediend en heb ik me ingeschreven als zzp-er bij de Kamer van Koophandel: Nancy Hanegraaf Samenzorg was een feit!"

Na een aangenaam kennismakingsgesprek bij Vitalis werd al snel een overeenkomst getekend bij Vitaalflex. Dat betekent dat ik werk waar, wanneer en hoeveel ik wil. Ik kan thuis inloggen in het systeem waar ik de open diensten zie staan en dan kan ik zelf aangeven welke ik kan en wil doen. Voor mij is dat ideaal! De zorg is zoveel mooier dan mensen soms denken.

"Je moet wel echt een zorghart hebben en een groot empathisch vermogen wil je succesvol zijn in dit vak."

En succesvol is voor mij werk hebben waar ik blij van word. Ga je een zorg-opleiding doen of start je net als zorgprofessional dan raad ik je aan: ga veel zien, ga veel doen, ga veel voelen en ga veel ervaren! Alleen zo kom je op een plek waar je gelukkig bent en waar je dan ook andere gelukkig kunt maken.

Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›