Reva-Robin #vlogger

“Ik had nog nooit bij revalidatie gewerkt, maar na een meeloopdag op pg-revalidatie was ik zo enthousiast. Ik ben niet meer weggegaan.” Actieve dame, Robin. En ze praat snel. Heeft na haar studie verpleegkunde nu een leuke baan bij Vitalis Brunswijck revalidatie, maar dat is nog niet genoeg.

“Binnenkort begin ik met een studie toegepaste psychologie.”

Dat wordt dus werken en studeren tegelijk.


“Hoe de hersenen werken interesseert me, en je leert coachen tijdens die opleiding. Dat is ook wat wij doen en wat ik later in mijn beroep zou willen terugzien. Mensen opleiden lijkt me ook leuk.”

Op de middelbare school wist ze het al. “Na een keer meelopen in een ziekenhuis dacht ik:

"De zorg, dat is wat ik wil!"

Gek eigenlijk, want niemand in mijn familie doet iets in de zorg.”

Wat is het dan precies dat jij wil, Robin? “Je staat dichtbij het proces van beter worden en je werkt veel samen in een multidisciplinair team, dat vind ik leuk. Ieder vanuit z’n eigen expertise."

"Ik hou ook wel van een beetje variatie."

"Ik ben opgeleid in een ziekenhuis en nu werk ik op de revalidatie, ergens tussen het ziekenhuis en een verpleeghuis in. Als mensen binnenkomen denk je soms ‘o jee’ maar als ze dan na een goede behandeling weer opknappen en naar huis gaan, heb je samen iets bereikt. Dat is geweldig.”

Robin houdt van reizen en wil graag de wereld zien. Ze is net terug van een week Roemenië. Daarnaast heeft ze nog een passie: paardrijden. “Thuis bij mijn ouders in Zuid-Limburg heb ik twee paarden. Ik woon met mijn vriend in Eindhoven, dus ik heb er nu niet veel tijd voor, maar als ik bij mijn ouders aankom is het eerste dat ik doe, naar de paarden gaan.”

Wat wil je met je vlogs zeggen? “Als jouw hart bij de zorg ligt en als je het leuk vindt om mensen te zien opknappen, zit je ook goed bij Vitalis. Je moet gewoon overal gaan kijken! Dat zeiden ze ook tegen mij."

"Je kunt alle richtingen op, alleen al hier in Brunswijck zijn veel verschillende afdelingen. Niet alleen revalidatie."

"Hoe het beroep heet dat ik na mijn studie ga uitoefenen weet ik nog niet, maar dat het in de zorg is, weet ik wel zeker.”

Wil je Robin volgen?

Abonneer je dan op ons Youtube-kanaal!


Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›