Petra ♥ Peppelrode! #vlogger

Anderhalf jaar werkt ze hier nu. Op Eik 1, een pg-afdeling. Sinds kort is ze contactverzorgende en daar is ze heel blij mee, zegt ze. “Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheden. Dat vind ik leuk."


"Ik vind het belangrijk dat ik groei kan doormaken en dat ik blijf leren. Maar ook dat de mensen goede zorg krijgen en plezier hebben. Ze laten lachen.” Laten lachen? Hoe doe je dat dan, Petra?

“Ze zeggen weleens dat ik een beetje gek ben." 

"Ik zing met de bewoners en daar reageren ze direct op. Oude liedjes zijn het, en als ik niet meer weet hoe het verdergaat, maken zij het af. Je verbaast je erover hoeveel mensen nog weten.”

Wij vinden Petra niet gek, maar wel leuk!

Petra koos voor de zorg, omdat mensen helpen er al van jongs af aan inzat. “Ook hoe een menselijk lichaam in elkaar zit en ziektebeelden interesseren me. Ik heb van alles gedaan en geprobeerd, kapster, interieurontwerpster, maar elke keer kwam bij beroepskeuzetests de zorg er weer uit. Na een vakantiebaan in een ziekenhuis koos ik definitief. En kijk, nu ben ik verzorgende-IG!”

Petra is trots op haar beroep en dat zie je aan haar.

In haar vrije tijd speelt ze handbal met een team dat spelen met plezier belangrijker vindt dan winnen. “Meer dan tien jaar spelen we al samen en we zijn vriendinnen geworden. Ook ben ik oppas in een gezin waar ik al vijf jaar over de vloer kom. Een keer per week ben ik daar.”


Nu gaat ze vloggen voor Vitalis. “Tijdens vakanties maakte ik altijd veel foto’s voor fotoboeken, maar filmpjes maken is nog leuker, omdat het meer diepte geeft; je beleeft het moment beter. Echt een verhaal! Ik wil graag bewoners laten zien die plezier hebben. En ik wil ook laten zien dat we bij Vitalis meer doen dan alleen werken."

Wil je Petra volgen?

Abonneer je dan op ons Youtube-kanaal!Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›