Vlogger #3: Myrthe met missie!

Na de middelbare school koos ik voor sociaalpedagogisch werk, gericht op gehandicapten. Maar dat was het niet. Ik stapte over naar een opleiding voor toerisme. Waarom? Ik zou het niet weten. Ik liep een poosje stage bij de IJzeren Man en bleef hangen in de horeca. Acht jaar! Ik zei:

"Ik wil iets doen waar ik gelukkig van word!"

Toen kwam ik hier terecht. Vitalis wilde me graag hebben en ze ontvingen ze me met open armen.


"Mijn moeder werkte ook in de zorg. Ik vond het altijd al interessant. Het zat er al in. Toen mijn opa ziek werd en overleed, zag ik niet alleen opa, maar ook de mensen die daar werkten."

Ik dacht: "Dat wil ik ook!"

Myrthe straalt als ze dat zegt. Ze vertelt dat ze haar opa ook al een beetje begeleidde in het leven met dementie. Hij was soms wat agressief en Myrthe lukte het om hem weer rustig te krijgen. "Ik voelde dat ergens heel goed aan hoe ik met opa om moest gaan". Dat was voor haar ook weer een bevestiging om de zorg in te gaan.

Nu doet ze de opleiding verzorgende IG. “Ik werk in een team waarin je talenten worden benut."

Mirthe heeft verschillende hobby's. Ze houdt van wandelen, fietsen, lezen en haken.

"Ja, haken! Ik begon ooit met een paasei en nu maak ik een deken. Zo leuk."

Mirthe heeft een duidelijk doel met vloggen. "Met mijn vlogs wil ik laten zien hoe het is om als leerling op een afdeling te staan. Ik moet van alles doen en ik ben gewoon een van de collega’s. Eén keer per maand ga ik een filmpje maken, net als de andere vloggers. Ik vind het een goede manier, dit vloggen."

"De zorg is zoveel meer dan billen wassen."

Dit wil ze dan ook laten zien in haar vlogs. "Je kan er namelijk echt zijn voor iemand. Soms kun je iemand met iets heel kleins goed helpen, zoals die keer dat een mevrouw moeite had met contact leggen en ik even met haar meeging naar die tafel waar de andere mensen zaten. Daarna was het voor haar veel makkelijker."

Myrthes missie: “Alle kennis die ik heb, wil ik overdragen aan anderen.”

Wil je Myrthe volgen?

Abonneer je dan op ons Youtube-kanaal!


Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›