Vlogger #1: Broederjoep!

Een allemansvriend, makkelijk in de omgang en enthousiast. Dat zegt hij van zichzelf, en dat vinden wij ook. Joep (23) praat makkelijk en zegt wat hij vindt. “Ik kom vanuit Deurne naar Wilgenhof. Ik woon nog thuis, maar ik wil weleens het huis uit. Ik heb een vriend in Amsterdam. We kennen elkaar nu acht maanden en wie weet ga ik daar ooit wonen. Ooit.

Eerst werkte ik bij afdeling de Quint, dat is psychiatrie. Best interessant, maar wat ik nu doe, PG-wijkzorg, vind ik nog veel interessanter! De wijkzorg is flink aanpoten. Ik kan goed met de mensen omgaan en voel me goed hier. Bijzonder is, dat je voor de wijkzorg niet de wijk ingaat maar hier in Wilgenhof bij de cliënten thuis komt.

"Ik ben trots op mijn baan als ik tegen iemand zeg dat ik in de ouderenzorg werk."

In het begin was ik meer terughoudend, maar nu kijk ik wat de juiste benaderingswijze is. Humor, ergens een leuke wending aan proberen te geven, dat werkt prima. En ik kan goed over niks praten.” Joep’s lichtblauwe ogen kijken blij. Hij heeft ook weleens onzekerheden. “Als ik ergens niet honderd procent zeker van ben zal ik altijd eerst een collega vragen. Ik wil me tijdens mijn werk bewust zijn van mijn handelen. Niet zomaar iets uitvoeren; altijd even nadenken voor je iets uitvoert. Altijd. Waarom anderen bij Vitalis moeten komen werken? Het is hier goed georganiseerd en de cliënt staat voorop. De cliënt doet ertoe.”

"Mijn doel om te gaan vloggen? Dat ik de mooie kant kan laten zien, dat het contact met de mensen zo belangrijk is, het belangrijkste zelfs!"

“Ik sport veel, ga vier of vijf keer per week naar de sportschool: cardio en krachttraining.” Dat is te zien, Joep. “Thuis kijk ik veel Youtube filmpjes. Vroeger knipte en plakte ik zelf filmpjes voor mijn eigen kanaal. Ik had me er nog niet zo in verdiept. Nu ben ik goed voorbereid en ik heb alles goed doordacht. Ik zit veel op social media en heb een prima netwerk om het filmen op te starten.” We kunnen niet wachten.

Wil je Joep volgen?

Abonneer je dan op ons Youtube-kanaal!

Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›