Blog #2 Mandy in de Wijk 'Werken in weer en wind!'
Carnaval vieren?

Daar loop je dan…..In de stromende regen, met zware windstoten, met je gloednieuwe schoenen na het weekend van carnaval door de wijk. Tja… om nu eens lekker te gaan fietsen zag ik ook niet zitten. Dus dan maar met de paraplu op pad. De cliënten verwachten je natuurlijk of het nu nat is buiten of droog.

Ik werk bij de Wilgenhof in wijkteam 2. We hebben in totaal 3 wijkteams. Wij werken binnenshuis net als wijk 1 en 3, maar ons wijkteam hebben ook enkele cliënten buitenshuis, in de wijk dus. Ik vind werken in de wijk heel leuk, je kan lekker even naar buiten en vooral in de zomer is dat heerlijk. Alleen soms even niet…. zoals vandaag. 

Ik bel beneden bij het echtpaar aan in het flatgebouw en al gauw hoor ik mevr. zeggen “ik doe open”. Mevrouw heeft de deur al voor mij open gezet. Als ik binnenkom dan roep ik als gewoonlijk “goedemorgen!”. En al gauw klinkt het in koor terug “goedemorgen zuster”.

Meneer kijkt mij aan als ik de paraplu bij de voordeur laat staan zodat ik niet de hele gang nat maak. “Het regent hard hè buiten” zegt meneer. “Ik zei het net nog tegen mijn vrouw”.

Ik vraag mevrouw of ze hulp nodig heeft bij het aandoen van haar steunkousen maar tegelijkertijd kijk ik al naar haar voeten en zie dat ze die zelf al heeft aangedaan. “Nee hoor” zegt ze met een glimlach, “zoals je ziet heb ik ze zelf al aangedaan”. “En” vraagt meneer. “Moet jij geen carnaval vieren”?

Ik begin te lachen en zeg dat de plicht ook roept.We praten verder en ik vertel meneer dat ik alleen de zaterdag carnaval gevierd heb en dat het erg gezellig was geweest. Ik vraag aan het echtpaar tijdens dat ik meneer help bij de wondzorg of ze vroeger ook carnaval gevierd hebben samen, maar meneer kijkt er serieus bij en zei “nou….. vroeger hebben mijn vrouw en ik het eens geprobeerd om te gaan, we waren in de stad en ik sta met mijn vrouw ergens op een balustrade te kijken naar al die gekke verklede mensen en we keken elkaar aan en zeiden tegen elkaar, neee dit is echt niets voor ons”.

We beginnen allemaal tegelijkertijd te lachen. Nadat ik meneer geholpen heb bij de wondzorg van zijn tenen en het aantrekken van zijn kousen en schoenen ga ik weer met een glimlach naar buiten.

Dus of het nu mooi weer buiten is of niet, dat doet er helemaal niet toe. Als je maar plezier hebt in je werk, dat doet al veel goed.

Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›