Veerle Meijers: Verpleegkundige in de Wijkzorg
De zorg ráákt je!

Veerle Meijers is 23 jaar oud en verpleegkundige bij Vitalis Wijkzorg.

"Bijna mijn hele familie werkt in de zorg. Het was dus geen grote verrassing dat ik verpleegkunde wilde studeren. Na mijn stage bood Vitalis mij een BBL-contract aan van 24 uur. Dit houdt in dat je 16 uur op de werkvloer bent en 8 uur naar school gaat. Afgelopen zomer heb ik mijn studie afgerond en sindsdien ben ik in dienst bij Vitalis."

''De cliënten binnen mijn team zijn enorm vriendelijk en laten duidelijk merken dat ze je ‘graag hebben’. Na een vakantie of enkele dagen vrij zijn ze blij om je weer te zien en geïnteresseerd in wat mij bezighoudt en wat ik heb gedaan. Dit is dan zo leuk."

Het is erg fijn om te merken dat ze je waarderen!

 "De mooiste momenten op mijn werk zijn bijvoorbeeld tijdens een douchebeurt samen liedjes zingen uit hun geboortestad (in het dialect), de grappige verhalen over vroeger of als een cliënt met dementie zich opeens iets herinnert en dat met je deelt. Er was een cliënt die op haar sterfbed (nauwelijks aanspreekbaar) toch bij het horen van mijn naam mijn hand zocht en hier zachtjes in kneep. Ze liet duidelijk merken dat ze wist dat ik er was en dat ze blij was dat ik even bij haar was. Dat raakt je!"

"Hoewel je vaak alleen aan het werk bent, is het fijn dat je altijd kunt terugvallen op andere collega’s. Je staat er gelukkig nooit alleen voor. Om goed te zijn (of te worden) in dit vak moet je je kunnen openstellen voor een cliënt, maar wel de grens weten tussen werk en privé."

Het allerbelangrijkste is dat je jezelf bent en geen ‘rol’ speelt bij een cliënt.

"Thuiszorg is voor mij de prettigste vorm van zorg verlenen. Hiervoor heb ik ook stage gelopen in de gehandicaptenzorg en ziekenhuiszorg. Het 1 op 1 contact en de band die je krijgt met de cliënt is nergens zo mooi als in de thuiszorg."

"Tips voor studenten die aan het kiezen zijn? Kies een beroep waar je je goed bij voelt, hoe moeilijk het ook is. Twijfel heeft iedereen, maar je bent nooit te oud om te leren en je kunt alles doen als je er je zinnen op gezet hebt! Ook ik ben een enorm twijfelgeval en heb nooit met 100% zekerheid een studiekeuze kunnen maken, maar momenteel weet ik wel dat ik hier volledig op mijn plek zit!"

Houd je van afwisseling en zorg voor anderen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Geen enkele dag is hetzelfde en onvoorziene situaties houden het werk spannend!

 


Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›