Na mijn zwangerschapsverlof weer aan de slag!

Hoi allemaal,

Dat is alweer een hele tijd geleden dat ik mijn laatste blog geschreven heb! Ik wil het nu weer helemaal gaan oppakken, want voor diegene die het nog niet weten…… 3 juni 2020 ben ik een hele trotse mama geworden van onze dochter Dünya. Nu ik dit schrijf is onze dochter inmiddels alweer 3 maanden en 9 dagen oud. Het gaat zo ontzettend snel!

Sinds 1 oktover zit mijn verlof er weer op. Ik hoop dat ik weer volop inspiratie heb om te gaan bloggen.

Tijdens mijn zwangerschap was het werken in het begin nog goed te doen. Ik heb een leerling begeleid die nog nooit in de zorg gewerkt had en uit een geheel andere sector kwam, ik vond het erg leuk om haar te begeleiden en tijdens mijn zwangerschap hebben we eigenlijk veel steun aan elkaar gehad.

Maar de laatste maanden is er zoveel gebeurd, want toen kwam CORONA. Voor vele viel het niet mee zowel voor de cliënten als voor de familie leden, voor alle collega’s, iedereen in alle sectoren die gewoon hebben doorgewerkt en zelfs ook voor de kinderen en alle mensen die thuis zaten. Pff echt heftig.

Ik heb ervoor gekozen om 4 weken voor de uitgerekende datum door te werken, zelfs met corona.

Tijdens dat ik aan het werk was had iedereen het over mijn zwangerschap en de cliënten in de wijk vonden het fantastisch. Ik heb zelfs ook cadeautjes gekregen van de cliënten in de wijk en ik vond het erg leuk dat iedereen zo betrokken was. Een hele bijzondere tijd waar ik met veel liefde en plezier aan terugdenk.

Op een dag was ik samen met een collega bij een echtpaar waarvan meneer terminaal was. Een bijzonder lief echtpaar. Ik was niet veel bij het echtpaar omdat de zorg van meneer toch wel “zwaar” was voor mij. Op een middag stond meneer toch op de route en had ik met mijn collega afgesproken dat we er samen naartoe zouden gaan. Toen we bij meneer waren stond ik in de keuken met zijn vrouw te praten en vertelde ik dat ik zwanger was. Mevrouw keek me met tranende ogen aan en zei dat ze het zo fantastisch voor mij vond en vertelde zelf vol trots over haar geadopteerde kinderen.

Nadat we in de keuken waren uitgepraat liepen we naar de slaapkamer waar mijn collega bij meneer was en mevrouw zei enthousiast tegen haar man “ deze zuster is in verwachting" Hoe ziek meneer ook was en hoeveel pijn hij ook had, hij kwam hij direct overeind in zijn bed zitten en zei opgewekt “ dan ben jij een echte geluksvogel “

Nou… en dat ben ik zeker! Met een frisse blik begin ik binnenkort weer met werken en neem ik jullie weer mee met een kijkje in de wijk!     

Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›