Maryam: Van juf naar zelfstandige in de zorg
Via mijn netwerk hoorde ik dat je ook bij Vitalis als zzp’er aan de slag kon, rechtstreeks!

‘Altijd al wilde ik de verpleging in maar mijn vader zag dat niet zo zitten. Ik kom uit Iran, hij had er moeite mee als ik ook andere mannen moest verzorgen. Ik werd onderwijzeres en dat heb ik jaren met heel veel plezier gedaan. Toen ik 24 jaar geleden naar Nederland vluchtte, dacht ik: Nu is mijn kans om me in de zorg te ontwikkelen!

Op de Fontys in Eindhoven volgde ik HBO Verpleegkunde. Ik vond het allemaal erg interessant, ook de stages, met name in de psychiatrie. Daar heb ik na de opleiding dan ook 12 jaar in gewerkt. Gewoon in loondienst in het ziekenhuis. Ik had nog nooit van een zzp’er gehoord, wist niet wat het was.

Totdat ik een collega tegenkwam die via een zzp-constructie werkte. Ik was getriggerd, ben me erin gaan verdiepen en heb me ingeschreven bij de KvK. Mijn vader was aan het dementeren en ik wilde geregeld naar Iran toe om voor hem te zorgen. Als je in loondienst werkt ben je gebonden aan een vaste regels van een afdeling. Als zzp’er kan ik makkelijker mijn eigen tijd indelen wat het voor mij mogelijk maakt sneller te anticiperen wanneer ik naar het buitenland zou moeten.

Via mijn netwerk hoorde ik dat je ook bij Vitalis als zzp’er aan de slag kon, rechtstreeks! Zo kwam ik terecht bij Vitaalflex, zij regelen o.a. alles omtrent zzp’en bij de organisatie. Dat bevalt me erg goed. Ik sta als ondernemer direct in contact met de organisatie en dat zorgt voor een vertrouwde en soepele samenwerking. Ik kan zelf via een systeem reageren op de openstaande diensten.

Je krijgt heel snel een bevestiging en dan weet ik zeker dat de dienst doorgaat. Ik ben dan verzekerd van werk en inkomen. Dat is niet altijd het geval bij andere bureaus. Tevens heb ik de keus uit alle diensten die beschikbaar zijn binnen de gehele organisatie en hoef ik niet te wachten op diensten die bureaus bijvoorbeeld aangeleverd krijgen.

Het mooiste in de zorg vind ik het contact met de cliënten. Ze zijn zo blij je te zien, het is zo’n dankbaar werk. Je bouwt echt een band op. Ook leer je veel over jezelf, wat je eigen talenten en kwaliteiten zijn. Ik merk bijvoorbeeld dat ik best goed ben in communicatie. Niet alleen het praten, maar ook luisteren, aanvoelen wat je voor de ander kunt betekenen.

Twijfel je of je de zorg in wilt gaan? Volg je hart en je passie en dan komt het goed! Het duurde bij mij lang, ik was 40, maar heb toch gedaan wat ik altijd al leuk vond. Doorzetten dus!

Meer informatie over ZZP-opdrachten bij Vitalis? Op 7 november organiseren we een informatiebijeenkomst voor ZZP'ers. Uiteraard ben je meer dan welkom!  

Lees verder voor meer informatie.

 


Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›