Blog #1 Mandy in de Wijk
Mandy zal de komende tijd haar ervaringen als verzorgende IG op Wilgenhof in de wijk met ons delen. Ze start met een blog over hoe het allemaal begon..

Hallo allemaal!

Ik ben Mandy, 31 jaar oud en ik werk bij Vitalis Wilgenhof als verzorgende ig in de wijkzorg. Een paar dagen geleden was ik met een collega aan het kletsen en hadden we het over het boek van Tommie in de zorg en toen dacht ik ja…… zoiets is wel echt wat voor mij! Lekker schrijven over wat ik zoal meemaak in de wijk.

Dus hier is ‘ie dan… jawel, mijn allereerste echte blog!

Ik kan natuurlijk wel een prachtig verhaal typen en zeggen dat ik van kinds af aan al in de zorg wilde werken, maar dat is niet zo.
Wat ik van kinds af aan wilde worden weet ik zelf eigenlijk ook niet want ik wilde iedere week wat anders worden. Van juffrouw tot dierenarts en van dierenarts weer tot een beroemde popster.

Ik was 17 en moest op de middelbare school al kiezen wat ik voor vervolg opleiding wilde gaan doen en dat vond ik echt moeilijk. Hoe kun je op je 17de nou weten wat je wil?
Nou sommige klasgenoten wisten het al lang, maar ik niet. Maar omdat ik ook erg van haar, make-up, mode etc hou, had ik besloten om de kappersopleiding te gaan doen. Mijn vader had al gezegd dat het niets voor mij was, maar ja als je 17 bent dan ben je natuurlijk al hartstikke volwassen en dan hoeft zich niemand met je leven te bemoeien…..
Dus daar zat ik dan met mijn oefenkop en kappers scharen naar iedereen in de klas te kijken hoe iedereen alle permanentrollers er al binnen een mum van tijd in had zitten en ik er pas 3 had in gezet, omdat ik het er steeds weer opnieuw inzette en dan ook weer uithaalde omdat het niet perfect genoeg ging.

Tegelijkertijd had mijn mentor in de klas ook al onder mijn rapport geschreven dat ik het niet in de vingers had en toen ben ik er maar mee opgehouden, het was inderdaad niets voor mij.

Na een half jaar in de schoonmaak gewerkt te hebben, zat ik weer op school in de boeken en ik wist nu zeker wat ik wel wilde doen en dat was: kraamverzorgster worden! Maar voordat ik in de kraamzorg kon werken moest ik natuurlijk wel eerst niveau 2 helpende gaan doen en dat was natuurlijk niet met lieve schattige kleine baby’tjes, maar met ouderen.

En hier…. daar had mijn moeder weer twijfels over.
Maar toen ik na mijn allereerste stagedag thuis kwam zei ik tegen mijn moeder dat het hartstikke leuk was. Ook mijn allereerste stage was in de thuiszorg en dat was een fantastische tijd, ik had echt nooit gedacht dat de zorg zo leuk en dankbaar zou zijn, het is heus niet alleen maar mensen wassen maar een hoop meer dan alleen maar dat. Ik ben daarna de opleiding verzorgende ig niveau 3 gaan doen.

Dus van de kraamzorg is het er ook nooit meer van gekomen, want nu werk ik de volgende maand alweer 10 jaar bij Vitalis Wilgenhof.

Ik neem jullie graag mee met een kijkje in de wijk en wens jullie veel leesplezier.

Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›