Maak kennis met manager vitale teams Lisa Honing!

Lisa Honing (30), woont samen met Frank, moeder van Merel (2) en Luuk (9 maanden), manager vitale teams Vitalis Brunswijck.

Door de liefde ben ik verhuisd van Huizen naar Eindhoven. Mijn oma werkte in een verpleeghuis en af en toe mocht ik als kind een dagje meelopen. Koffie rondbrengen vond ik een feest, ik werd er helemaal blij van. “Later wil ik een eigen verpleeghuis!”, riep ik toen ik 9 was!

Tijdens de HAVO had ik al een bijbaantje in een verpleeghuis. Na de HAVO  koos ik voor de studie verpleegkundige opleiding in het ziekenhuis. Ik heb er veel geleerd maar miste het langere contact met de cliënten. Toen ben ik overgestapt naar de thuiszorg. Dat beviel me een stuk beter en ik kwam in een superleuk team terecht.

Na 5 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zag een vacature voorbij komen van een generalist bij Wij Eindhoven. Gesolliciteerd en aangenomen. Als generalist ben je heel verschillend bezig, van jeugdzorgproblematiek tot helpen bij iemands financiën. Hoezeer ik in het ziekenhuis het contact met de cliënten miste, zo erg miste ik nu echt specifiek de ouderen.

Vitalis kende ik al omdat er cliënten van mij woonden. De diversiteit en professionaliteit wat ze in huis hebben, spreekt me enorm aan. Ik stuurde een sollicitatiebrief en ik mocht op gesprek komen. Ze luisterden goed naar mijn wensen: ik wilde niet 100% met de zorg bezig zijn en wilde een flinke uitdaging. Ik werd senior verpleegkundige en na 2 jaar mocht ik de interne opleiding naar manager doen. Ik was net zwanger en had dat echt niet verwacht. Superblij was ik dat ze me die kans gaven!

Ik ben nu manager vitale teams. Ik vind het leuk om na te denken over hoe we met nieuwe technologie de zorg leuker kunnen maken. Maar ook hoe we de voeding kunnen verbeteren. Niet alleen hoe we de kwaliteit naar een hoger niveau kunnen tillen, maar ook aantrekkelijkere presentatie, meer beleving. Denk ook aan de geur van bijvoorbeeld gebakken uien in een pan. Daar krijg je toch trek van? Of als een bewoner een rotnacht heeft gehad en dan ’s ochtends een heerlijk ontbijtje voor zich ziet staan, dat hij die nacht dan weer snel vergeten is. Eten moet een feestje voor ze zijn.

Ik werk samen met fijne, hardwerkende zorgprofessionals die goed en liefdevol voor de bewoners zorgen. We zoeken nog een paar verzorgenden IG en verpleegkundigen, dus ben of ken jij iemand die interesse heeft, laat het gerust weten.  

Werken bij Vitalis

  • Werken met en voor ouderen en kwetsbare doelgroepen
  • Kleine teams die dichtbij de bewoner staan
  • Eigen verantwoordelijkheid met vitale teams
  • Nascholing, verdieping en inspiratie bij Vitalis Academie
Meer over werken bij Vitalis  ›